Front page
Comics informations
About project
Authors and works
Previous Issues
Activities
About us
Contact with us
Links
 • Balcan Comics
 • Balcan Comics
 • Balcan Comics
 • Balcan Comics
 • Balcan Comics
 • Balcan Comics
 • Balcan Comics
 • Balcan Comics
 • Balcan Comics
 • Balcan Comics
 • Balcan Comics
 • Balcan Comics
 • Balcan Comics
 • Balcan Comics
 • Balcan Comics
 • Balcan Comics

Visitors

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterToday7
mod_vvisit_counterThis week629
mod_vvisit_counterThis month2056
mod_vvisit_counterAll days323956

Online (20 minutes ago): 2
Today: Nov 18, 2017
 
Велес и Призрен - градови на стрипот PDF Print E-mail
There are no translations available.


Изложба на Стрип центарот на Македонија-Велес во Призрен, Косово.

Минатиот викенд, претставници на Стрип центарот на Македонија-Велес престојуваа во Призрен, Косово кадешто  во соработка со Стрип организацијата “Џенет” од истиот град, организираше изложба на стрип. Истата изложба  е во склоп на проектот “НОВИ СТРИП СОСЕДСТВА” и беше вистинска можност за унапредување  на соработката, започната за време на неодамнешниот Меѓународен Салон на Стрип “ВЕЛЕС 2009” .На изложбата се  презентираа дела од стрип автори од Македонија, Бугарија и Косово

Масовноста  на оваа изложба, како и срдечниот и топол пречек низ целиот наш престој, се солиден индикатор дека стрипот е космополитска култура која дава солидни можности за презентирање на посебностите. Воедно Стрип центарот на Македонија уште еднаш покажа дека е вистински стрип амбасадор на нашата земја, промовирајќи го македонскиот стрип преку границите.

Проектот “НОВИ СТРИП СОСЕДСТВА”, којшто е финансиран од страна на Европската Културна Фондација-Холандија, ќе заврши со организирање на  изложба во Софија, Бугарија. Истата ќе се одржи после завршувањето на божиќните празници.


 

SUPPORTED BY

PREVIOUS ISSUES

Authors

Forum