Front page
Comics informations
About project
Authors and works
Previous Issues
Activities
About us
Contact with us
Links
 • Balcan Comics
 • Balcan Comics
 • Balcan Comics
 • Balcan Comics
 • Balcan Comics
 • Balcan Comics
 • Balcan Comics
 • Balcan Comics
 • Balcan Comics
 • Balcan Comics
 • Balcan Comics
 • Balcan Comics
 • Balcan Comics
 • Balcan Comics
 • Balcan Comics
 • Balcan Comics

Visitors

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterToday7
mod_vvisit_counterThis week629
mod_vvisit_counterThis month2056
mod_vvisit_counterAll days323956

Online (20 minutes ago): 2
Today: Nov 18, 2017
 
Меѓународна изложба PDF Print E-mail
There are no translations available.

  

На оваа  меѓународна изложба ќе се претстават дела на тема маскулинизација во традиционален стрип ...


На оваа  меѓународна изложба ќе се претстават дела на тема маскулинизација во традиционален стрип со своевиден обид на жените стрип уметници да  го прекинат овој процес.

Освен отпорот на жените кон  конвенциите на жанрот во контекст на заплетот и формата  на стрип не понмалку важна цел на изложбата е да се прикаже автобиографскиот   елемент и реализам на женскиот  стрип и создавање на „женски приказни "во контекст на феминистичкиот  и родов  дискурс.

Последен важен  аспект на Изложбата е претставување на младите генерации на жени стрип уметници од Централна Европа.

Повеќе информации за фестивалот.

http://www.ligatura.eu/

 

SUPPORTED BY

PREVIOUS ISSUES

Authors

Forum