Насловна
Стрип информации
За проектот
Автори и дела
Досегашни изданија
Активности
За нас
Контакт со нас
Линкови
 • Balcan Comics
 • Balcan Comics
 • Balcan Comics
 • Balcan Comics
 • Balcan Comics
 • Balcan Comics
 • Balcan Comics
 • Balcan Comics
 • Balcan Comics
 • Balcan Comics
 • Balcan Comics
 • Balcan Comics
 • Balcan Comics
 • Balcan Comics
 • Balcan Comics
 • Balcan Comics

Посетители

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterToday143
mod_vvisit_counterThis week300
mod_vvisit_counterThis month2464
mod_vvisit_counterAll days328207

Online (20 minutes ago): 4
Today: Дек 18, 2017
 
Изложба во Софија PDF Печати Е-пошта

На 13.01.2010 во Галеријата "АЛТЕР ЕГО" при Културниот центар "Средец" во Софија, Р.Бугарија се отвори изложба од Стрип дела

На 13.01.2010 во Галеријата "АЛТЕР ЕГО" при Културниот центар "Средец" во Софија, Р.Бугарија се отвори изложба од Стрип дела од проектот "НОВИ СТРИП СОСЕДСТВА" имплементиран  од страна на Стрип центарот на Македонија-Велес.

Се работи за трета и последна изложба од наведениот проект кој, да потсетиме,  опфати 10 автори од Македонија и по 4 од Бугарија и Косово. Темите на создадените дела беа во контекст на позитивното херојство, борба против секаков тип на шовинизам со кој земјите од Балканот беа и (уште се) изложени.

Преку овој проект се создадоа и зацврстија нови стрип мостови, а преку изложбите кои беа масовно посетени се создаде и клима за натамошен развој на стрипот во овие земји. Стрипот како култура и појава  нуди широки можности за употреба и треба да му се даде поголема  шанса.

 

  

ПОКРОВИТЕЛ

ДОСЕГАШНИ ИЗДАНИЈА

Автори

Forum