Насловна
Стрип информации
За проектот
Автори и дела
Досегашни изданија
Активности
За нас
Контакт со нас
Линкови
 • Balcan Comics
 • Balcan Comics
 • Balcan Comics
 • Balcan Comics
 • Balcan Comics
 • Balcan Comics
 • Balcan Comics
 • Balcan Comics
 • Balcan Comics
 • Balcan Comics
 • Balcan Comics
 • Balcan Comics
 • Balcan Comics
 • Balcan Comics
 • Balcan Comics
 • Balcan Comics

Посетители

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterToday143
mod_vvisit_counterThis week300
mod_vvisit_counterThis month2464
mod_vvisit_counterAll days328207

Online (20 minutes ago): 4
Today: Дек 18, 2017
 
Конкурс за 12-тиот Меѓународен Салон за стрип - Велес 2014 PDF Печати Е-пошта

Пропозиции:
- Право на учество имаат сите автори од цел свет, без разлика на полот и возраста.
- Должината на стрипот да биде од 1 до 6 табли, и тоа на А4 формат (мин. 300dpi ако се испраќа по електронски пат). Доколку стрипот е на една страна треба да биде со најмалку 5 сликички.
НАПОМЕНА: Доколку стрипот е во боја, препорачливо е истиот да се испрати преку пошта или да се достави лично.
- Стриповите нема да бидат вратени. Со самото испраќање организаторот се стекнува со право да ги објавува и презентира заедно со авторите во склоп на промоција на своите активности.
- Авторите кои што ќе испратат свои стрипови влегуваат во комбинација за обезбедување на пат, сместување и исхрана во текот на 12тиот Интернационален салон на Стрип „Велес 2014“ (средината на октомври).
- Tемата на стрипот е слободна. Секој автор (било цртач, тушер, колорист) може да учествува со само еден стрип. Исклучок има за сценаристите каде се дозволува едно лице направи сценарио за повеќе стрипови.
- Учесниците коишто се во основно образование треба да се насочат кон своите основни училишта заради раширување на информацијата, организирано пријавување како и избор на тема за цртање.
- На еден стрип можат да работат повеке автори (притоа да се наведе кој што направил: сценарио, молив, туш...)
- Заедно со стрипот да се испрати лична биографија (име и презиме со фотографија, дата на раѓање адреса и држава од каде е авторот, е-маил како и година кога е стрипот нацртан. Исто така на сите стрипови треба бидат наведени авторите како и називот на стрипот. Пристигнатите стрипови, без овие информации, нема да бидат земени во предвид за награди.
- Стриповите од македонски автори (со исклучок на сценаристите) треба да бидат на македонски јазик и кирилско писмо.
- Сите пристигнати стрипови ќе бидат земени во конкуренција за излагање во склоп на
изложбата во склоп на Салонот на стрип со реална можност за друг вид на промоција.
- Пристигнатите стрипови ќе бидат разгледани од тричлена интернационална комисија која што ќе направи избор и ќе ги предложи следните награди:
• Прва награда, 200 ЕУ ''Златен стрип'', и диплома за прво место.
• Втора награда, диплома за второ место.
• Трета награда, диплома за трето место.
• Награда за најдобро сценарио, диплома.
• Награда за најдобар млад автор до 18 години, диплома.
• Други специјални награди
Рокот за испракање е до 15-ти Септември 2014 година. Тие може да се испратат на
a) Адреса: Стрип Центар на Македонија – Велес (за конкурсот)
Ул. Васил Горгов, бр.78, 1400 Велес, Република Македонија
б) Или преку Е-маил: Оваа е-пошта е заштитена од spambots, треба да вклучите JavaScript за да ја видите За повеќе информации може да се јавите на телефон ++ 389 075 666 979

 

ПОКРОВИТЕЛ

ДОСЕГАШНИ ИЗДАНИЈА

Автори

Forum