Насловна
Стрип информации
За проектот
Автори и дела
Досегашни изданија
Активности
За нас
Контакт со нас
Линкови
 • Balcan Comics
 • Balcan Comics
 • Balcan Comics
 • Balcan Comics
 • Balcan Comics
 • Balcan Comics
 • Balcan Comics
 • Balcan Comics
 • Balcan Comics
 • Balcan Comics
 • Balcan Comics
 • Balcan Comics
 • Balcan Comics
 • Balcan Comics
 • Balcan Comics
 • Balcan Comics

Посетители

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterToday7
mod_vvisit_counterThis week629
mod_vvisit_counterThis month2056
mod_vvisit_counterAll days323956

Online (20 minutes ago): 2
Today: Ное 18, 2017
 
За проектот PDF Печати Е-пошта

Постојат многу отворени прашања од историски и друг карактер  помеѓу Македонија-Бугарија и Македонија-Косово. Отежнати се контактите и соработка помеѓу Балканските земји, размената на искуства и промоција на нивната култура. Тоа е во директна спротивност со целите на Евро интеграциите.

Стрипот како култура во себе вклучува цртеж, текст, етнологија, историја... Низ тек на историјата стрип нарацијата, а преку тоа и целокупната стрип култура ги користи и можностите што ги дава интернетот.

Заради создавање и развој на мрежа на стрип автори од Балканските земји, стрип авторите ќе организираат 3 дневна стрип работилница за 18 стрип – автори од 3 земји. Во стриповите позитивните стрип јунаците ќе промовираат космополитизам и универзалните човечки вредности, како и кршење на процесите на дезинтеграција, кои се случуваат на Балканот.

Европската Културна фондација, која е независна фондација што промовира културно учество и соработка во Европа и пошироко, е финансиер на овој проект, од кој произлегува и изработката на оваа веб страница, како и одржување на изложба и издавање на специјален магазин Стрип Креатор.
 

ПОКРОВИТЕЛ

ДОСЕГАШНИ ИЗДАНИЈА

Автори

Forum