Front page
Comics informations
About project
Authors and works
Macedonia
Bulgaria
Борис Клисурски
Сава Стефанов
Радослав Илиев
Венцислав Крстев
Cosova
Previous Issues
Activities
About us
Contact with us
Links

Visitors

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterToday143
mod_vvisit_counterThis week300
mod_vvisit_counterThis month2464
mod_vvisit_counterAll days328207

Online (20 minutes ago): 4
Today: Dec 18, 2017
 
Бугарија PDF Print E-mail
There are no translations available.

Борис Клисурски. Роден е 20 Јули 1967 година. Средна школа за применета уметност завршил во Софија. Висока школа за анимација завршил во Софија. Дипломира во Драма, Перспективи на анимацијата.

Работи на стрипови, стрип - ленти, цртани филмови.

Изложувал стрип дела во Францускиот Културен Центар во Софија, и има повеќе преставувања со цртани филмови во Бугарија, Белгија, Италија, Србија, Франција ...

Црта стрипови за повеќе бугарски весници. This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it

Кликни да го видиш делото за овогодинешниов стрип салонСава Стефанов. Роден 02.05.1955 во Софија.

Работи какло илустратор во едиција за детски книги.

Работи на повеќе цртани ТВ серијали и цртани филмови, како во Бугарија, така и за американска продукција.Кликни да го видиш делото за овогодинешниов стрип салонРадослав Илиев. Роден е 3 Октомври 1961 година во Ловеч, Бугарија.

Дипломирал на Државната Академија за уметност, оддел илустрација и дизајн.

Работел како сценарист во повеќе филмови.

Учествува на повеќе изложби во Бугарија, и во Европа, со свои стрипови и дизајни за книги.

Добитник е на повеќе награди за дизајн на книги.

Кликни да го видиш делото за овогодинешниов стрип салонВенцислав Крстев. Роден 06.09.1954 година во Софија.

Завршил Ликовна академија во Софија.

Се занимава со анимација во повеќе проекти.

Моментално работи како стори-борд цртач за Американска компанија во Софија .


Кликни да го видиш делото за овогодинешниов стрип салон 

SUPPORTED BY

Authors

Forum