Front page
Comics informations
About project
Authors and works
Macedonia
Bulgaria
Cosova
Гани Сундури
Yll Ругова
Рудина Хасимја
Фахри Аханела
Previous Issues
Activities
About us
Contact with us
Links

Visitors

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterToday142
mod_vvisit_counterThis week299
mod_vvisit_counterThis month2463
mod_vvisit_counterAll days328206

Online (20 minutes ago): 3
Today: Dec 18, 2017
 
Косово PDF Print E-mail
There are no translations available.

  

Гани Сундури. Секој месец објавува во детското списание: “Fidani”. Цртал и за детското списание “Hareja”, како и за дневниот весник Koha Ditore, весникот BESA и месечникот за карикатура “CAF CAF” од Турција.

Во 2002 го основа друштвото на стрип цртачи на Косово, и е негов актуелен претседател. Во склоп на друштвото организираат две изложби на стрип и карикатура и две меѓународни изложби на стрип и карикатура под името “Expo Arti”.

Кликни да го видиш делото за овогодинешниов стрип салон

Иљ Ругова. Роден е 1984 година во Косово. Тој е илустратор и графички дизајнер специјализиран за редакциски дизајн. Во 2009 магистрира на Универзитетот во Приштина во Одделот за графички дизајн. Неговите дела можат да се видат во многу весници на Косово, како и во Албанија.

Во 2005 година, заедно со двајца други дизајнери и илустратори, ја основаат компанијата за дизајн Trembelat. Неговиот стрип и ленти биле објавени во главните списанија и весници на Косово, вклучувајќи ги и Коха Диторе и списанието Дарданија.

До 2005 Yll беше уредник на детскиот додаток во весникот "Коха Диторе, каде што тој, исто така објавуваа некои од своите стрипови.
http://www.trembelat.com

Кликни да го видиш делото за овогодинешниов стрип салонРудина Хасимја. Родена 15 Ноември 1987 година во Косово. Од неодамна се занимава со стрип уметностКликни да го видиш делото за овогодинешниов стрип салон


Фахри Аѕанела. Роден е во Митровица. Студирал во Загреб. Со цртање се занимава, уште од 1965 и соработува со повеќе весници во Косово и пошироко.

Автор е на првиот реализиран цртан филм на Косово “ETJ”.

Учествувал на многу изложби ширум светот, како во Будрига, Маростик, Софија, Токио, Габрово и други. Се уште црта за неколку дневни косовски весници.

Кликни да го видиш делото за овогодинешниов стрип салон

 

SUPPORTED BY

Authors

Forum