Излезе новиот број 12 на ревијата "Стрип Креaтор" Печати

Во овој број се објавени наградените стрипови од меѓународниот конурс за стрип Велес 2009 година

Исто така во него се објавени и десетина стрипови кои влегоа во потесната конкуренција за награди.